InductorH-2049 Diósd, Géza fejedelem utca 18.
Inductor
hu en de

MINDEN, AMI
INDUKCIÓS HEVÍTÉS

Technológiák, berendezések, fejlesztés, gyártás, szaktanácsadás

INDUKCIÓS HEVÍTŐ BERENDEZÉSEK FEJLESZTÉSE, GYÁRTÁSA

Cégünk tevékenysége indukciós hevítő berendezések és technológiák fejlesztése, gyártása. Összeszokott, naprakész ismeretekkel rendelkező tervezői teamünk és magas színvonalú gépgyártó hátterünk biztosítja termékeink korszerűségét, jó minőségét. Szolgáltatásunk felöleli a tervezés, kivitelezés, karbantartás feladatait, valamint a technikai szaktanácsadást is. A bemutatott termékeken és technológiákon kívül számos hasonló feladatra szolgálunk megoldásokkal.

Technológiák, berendezések

-

Indukciós kéregedzés

Az indukciós kéregedzéssel úgy lehet befolyásolni az edzhető acél gépalkatrész felszíneit, hogy közben annak magszívóssága nem változik meg.
-

Indukciós olvasztás

Az indukciós olvasztással különböző fémek nagy tisztasággal, energiahatékonyan, szabályozottan olvaszthatók.
-

Indukciós forrasztás

Az indukciós forrasztás lehetővé teszi az egyébként nem könnyen forrasztható munkadarabok keményforrasztását bonyolult geometriák esetén is.
-

Indukciós hevítés melegalakításhoz

Fém alkatrészek képlékeny alakítást megelőző hevítéséhez alkalmazható gyors, gazdaságos, felületi minőséget megóvó eljárás.
-

Indukciós hevítés kutatáshoz

Az eljárás elsősorban kőzetek vizsgálatának segédeszköze. Olyan esetekben, amikor a kőzet intenzív hevítése útján végzünk analízist.
-

Zsugorkötés indukciós hevítéssel

Az eljárás alkalmas csapágyházak, fészkek, vezetőgyűrűk, kerékabroncsok és egyéb gép alkatrészek hevítésére, zsugorkötéssel történő szereléshez.
-

Indukciós palackzárás

Az indukciós hevítéssel történő palackzárás gyors, költség-hatékony, szinte bármely szokványos alapanyagú palack egyszer bontható zárása megoldható.
-

Speciális hőkezelési technológiák

Az indukciós hevítés előnyös tulajdonságait kihasználva számtalan ipari alkalmazás kínálkozik fémalkatrészek technológiai hevítésére.
VISSZAHÍVÁST KÉREK! KÉRDÉSE VAN?
Hívjon: +36 23 370-281, +36 70 332-9548

Szolgáltatások

-

Induktor gyártás

Vállaljuk különböző méretű és felépítésű induktorok felújítását, tervezését, építését.
-

Kemény- és lágyforrasztás

Cégünk vállalja egyedi és próbaszériás indukciós forrasztási feladatok végzését.
-

Fémpor szórás

A termikus fémpor-szórás technológia kiválóan alkalmazható alkatrészek gyártása, javítása, felújítása során.
-

Indukciós fólia forgalmazás

Cégünk a lengyelországi DUKAT vállalat által gyártott magas minőségi osztályú fóliák kizárólagos magyarországi forgalmazója.
-

Szaktanácsadás

Készséggel állunk partnereink rendelkezésére az indukciós hevítéssel kapcsolatos műszaki konzultáció, technológiai kérdések egyeztetése céljából.
-

Gépek szervize

Cégünk hangsúlyt fektet az általunk gyártott berendezéseink üzemkészségének maximális szinten tartására.

ÁLTALÁBAN AZ INDUKCIÓS HEVÍTÉSRŐL

ÁLTALÁBAN AZ INDUKCIÓS HEVÍTÉSRŐL

Az indukciós hevítés alapjai, sajátosságai

Ha egy elektromos vezetőben periodikus váltakozó áram folyik, az maga körül váltakozó elektromágneses teret hoz létre. Ebbe a térbe helyezett másik vezetőben, a tér hatására szintén váltakozó elektromos áram folyik. Az energia átadás folyamata hasonló a transzformátor működésénél megismerthez. Az indukciós hevítés esetében az első vezető a hevítő tekercs, az induktor, a második vezető maga a munkadarab.

Ha a munkadarabhoz illesztett induktorban jól megválasztott frekvenciájú és kellően nagy áram folyik, akkor a közelében lévő munkadarabban áramot, indukál. A munkadarabban folyó váltakozó áram a munkadarabot felhevíti. A felmelegedés mértéke, nem ferromágneses anyagok esetén az áram által átjárt részek fajlagos vezetőképességétől és az áram által átjárt keresztmetszettől függ. Ferromágneses anyagoknál ehhez hozzá adódik a periodikus átmágneseződésből adódó hiszterézis hő. Tovább »