InductorH-2049 Diósd, Géza fejedelem utca 18.
Inductor
hu en de

Technológiák, berendezések

Indukciós hevítési technológiák, berendezések, fejlesztés, gyártás, szaktanácsadás

Indukciós kéregedzés

Az indukciós kéregedzéssel úgy lehet befolyásolni az edzhető acél gépalkatrész kopásnak, felületi nyomásnak, gördülő nyomásnak kitett felszíneit, hogy közben annak magszívóssága, szilárdsága, fárasztó igénybevételekkel szembeni ellenállása nem változik meg. Az eljárás során az edzendő kéreg vastagságához megválasztott frekvenciájú és teljesítmény sűrűségű gerjesztéssel edzési hőmérsékletre hevítünk, majd a munkadarab anyagához választott közeggel hűtünk. Megfelelő induktor kialakítással edzhetők henger-, sík felszínek, peremek, élek, furatok, fogazatok, stb.

Ez a technológia jól definiált, reprodukálható eredményt ad. Automatizált gyártási folyamatba jól beilleszthető, a hagyományos eljárásokhoz viszonyítva energiatakarékos, környezetkímélő. Az indukciós edzéshez alkalmazott gépcsoport egy indukciós hevítő generátorból és egy hozzá épített edzőgépből és a működést vezérlő, a feladathoz illesztett intelligens vezérlőből áll.

IH-20 TENGELY HŐKEZELŐ BERENDEZÉS

IH-20 TENGELY HŐKEZELŐ BERENDEZÉS

A berendezés alkalmas acél tengelyeken hőkezelési feladatok elvégzésére. Hevítő egységének robosztus kialakítása szavatolja az eljárás biztonságot, a jól definiált hevítési paraméterek állandóságát.

Autonóm gépcsoport, mely munkadarab manipuláló, hevítő, hűtővíz kiszolgáló egységet tartalmaz.
Teljes öndiagnosztikával, ethernetes kommunikációval rendelkezik.
 

IH-50-EXC CSAPÁGY FUTÓPÁLYA HŐKEZELŐ BERENDEZÉS

IH-50-EXC CSAPÁGY FUTÓPÁLYA HŐKEZELŐ BERENDEZÉS

A berendezés alkalmas nagy méretű, mély hornyú golyóscsapágy futópályák forgató eljárással történő kéregedzésére és megeresztésére.
Az indukciós hevítő berendezés együttműködik a munkadarab mozgató CNC berendezéssel (Excel Csepel Kft. gyártmánya).
Az előtolás szabályzás és a két tengelyes pozícionálás segítségével nagy mérettartományban végezhető külső és belső futópályák hőkezelése 1-3 mm kéregvastagságban.

Vissza az előző oldalra