InductorH-2049 Diósd, Géza fejedelem utca 18.
Inductor
hu en de

Technológiák, berendezések

Indukciós hevítési technológiák, berendezések, fejlesztés, gyártás, szaktanácsadás

Indukciós olvasztás

Általánosan elterjedt eljárás napjainkban a fémek indukciós olvasztása.

Ez esetben az olvasztó tégelyt veszi körül az induktor, a gerjesztés a tégely falán át jut az olvasztandó fémhez, vagy a tégely grafit betétjéhez (jó vezetőképességű fémek olvasztása). Számtalan formában alkalmazható technológia, az adag méretének, a betét darab nagyságának, anyagi jellemzőinek, a megkívánt tisztaságnak és az energia fogyasztás minimalizálásának szempontjai szerint.

Az indukciós olvasztás történhet vákuumban, védőgáz atmoszférában, gravitációs, nyomásos, vagy centrifugál öntőművel.

Energiatakarékos, gyors, jól szabályozható, környezetkímélő technológia.

IM-60 ÉS IM-90 TÍPUSÚ INDUKCIÓS OLVASZTÓ BERENDEZÉSEK

IM-60 ÉS IM-90 TÍPUSÚ INDUKCIÓS OLVASZTÓ BERENDEZÉSEK

A berendezések alkalmasak színesfémek olvasztására.

A berendezés folyamatos üzemre méretezett, PLC vezérelt. A hevítés szabályzása kézi vagy távvezérléssel történik. A berendezés készülhet különböző méretű tégelyekkel, így lehetőség van 3-50 kg színesfém olvasztására.

Az indukciós olvasztó tápegysége vízhűtött kábellel csatlakozik az olvasztóegységhez. A csapolás a tégely billentésével történik.

Olvasztásra jellemző adat: 1 -2 kg / perc
Maximális olvadék hőmérséklet: 1400°C

 

 

ICG-61 INDUKCIÓS CENTRIFUGÁL FÉMÖNTŐGÉP

ICG-61 INDUKCIÓS CENTRIFUGÁL FÉMÖNTŐGÉP

Cégünk két évtizede gyárt indukciós centrifugál fémöntőgépeket laboratóriumi alkalmazásra. Az ICG-61 megelőző típusainak fejlesztését a magyar fogtechnikában lezajlott rohamos fejlődés következtében jelentkező igény indította meg.
A jól bevált alaptípus napjainkra kiegészült néhány, a munka minőségét és biztonságát tovább növelő szolgáltatással, többek között a mikroszámítógép vezérelt hevítés szabályozó és argon védőgáz-rendszerrel, a fém mennyiségéhez akár öntésenként is változtatható 50 és 70 grammos öntőtégellyel.

Célunk mindvégig egy felesleges kiegészítőktől mentes, könnyen és biztonságosan kezelhető típus kifejlesztése és gyártása volt. Hangsúlyt fektettünk arra, hogy a mindennapi öntési feladatok mellett a speciális esetekben is (különleges öntőfémek használata, extra kicsi ill. nagy öntések, kis falvastagságú lemezes szerkezetek öntése stb.) kiváló öntési eredmények szülessenek.
A berendezés megbízható hűtőrendszere folytán öntésszám-korlátozás nélkül, akár folyamatos üzemben is alkalmazható. Biztonsági funkciói gondoskodnak a rendellenes használat, vagy áramellátási, hűtési probléma esetén a berendezés védelméről, így elkerülhetők az ilyen jellegű üzemzavarokból származó károk. A kopásnak, egyéb igénybevételnek kitett alkatrészek kialakítása különösen robusztus, így a berendezés élettartama rendkívül hosszú. Az esetleges meghibásodás az áttekinthető felépítés és az alkatrész-kompatibilitás miatt gyorsan elhárítható.

A hevítőegység jellemzői

A hevítő egység ipari nagyfrekvenciás generátor. Kiválóan alkalmas az összes fogtechnikai ötvözet jó hatásfokú, gyors felhevítésére (titán kivételével). A hevítő teljesítmény fokozatmentesen szabályozható. Védelemmel rendelkezik a hevítő tekercs sérülése és menetzárlata, valamint túlterhelés ellen.

A centrifugaegység jellemzői

A megolvadt fém gyors formába jutását a centrifuga nagy gyorsulása és optimális végső fordulatszáma garantálja. A nagy önsúly és a rendkívül precíz és merev felépítés miatt a mechanikai egység stabil járású. Ennek eredménye, hogy minden öntéstípus tömör, gázbuborékoktól mentes, homogén szerkezetű. Lehetőség van az egység indítónyomaték-, és fordulatszám-szabályozóval való kiegészítésére. A tégely befogása kerámiaasztallal történik, két különböző tégelytípus (50 és 70 g fémhez) használható. Az öntőforma-befogó fokozatmentesen állítható átmérő- és hosszirányban. Az öntőforma rögzítése fix, így a centrifuga indulásakor a forma nem mozdulhat ki. A kiegyensúlyozás kézi, fokozatmentes, előre beállítható. A hevítő tekercset mechanikus retesz védi a helytelen pozícióban történő felemelés okozta sérüléstől.

Az IG-61 indukciós centrifugál fémöntőgép ismertetése

  • Nagy teljesítményű, precíziós fémöntőgép fogtechnikai öntési technológiához.
  • Automata, valamint kézi szabályozású olvasztási program a fém optimális, égésmentes hevítése érdekében.
  • Olvasztás közben ARGON védőgáz gátolja a fémfelszín oxidációját.
  • Biztonsági mechanikája, fokozat nélkül állítható, fix befogású formatartója véd a beágyazás kimozdulása ellen. A rögzített tégelytartó kicsapódásmentes öntést biztosít.
  • Speciális motorja által az öntés szabályzottan, intenzíven megy végbe; zárványok, buborékok nem keletkeznek.
  • Nagy önsúlya berezgésmentes öntést biztosít.
  • A különböző méretű tégelyekhez a kerámiaasztal cseréje gyorsan, könnyen végezhető.
  • Kezelése egyszerű, áttekinthető. 4 soros kijelzője tájékoztat a főbb működési paraméterekről. Belső védelmei biztosítják az optimális, zavarmentes működést.
  • A készülék hazai szervizháttérrel, teljes pótalkatrész ellátással bír.

Műszaki jellemzők

Elektromos hálózat igény: 230 V, 16 A, 50 - 60 Hz
Hűtővíz igény: 0,4 - 4 bar, 1 liter / perc
Olvasztásra jellemző adat: 40 g fém / 50 másodperc
Alkalmazott tégely típusok: G2 (50 g); Cowadental vagy X tégely (70 g); grafitbetétes kivitelben is
Centrifuga fordulatszám: 400 fordulat / perc
Méret: 560 × 700 mm, magasság 960 mm
Tömeg: 120 kg


Ismertető letöltése (HUN)

Ismertető letöltése (ENG)

Kezelési utasítás letöltése (HUN)

Kezelési utasítás letöltése (ENG)
 

Vissza az előző oldalra